Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВівторок, 30.04.2024, 12:49

Спеціальна школа №26 Дніпровського району м.Києва

Меню нашого сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 113
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Лютий » 11 » Увага! Статті закону про освіту осіб з особливими освітніми потребами
17:20
Увага! Статті закону про освіту осіб з особливими освітніми потребами

 

 Стаття 18. Освіта осіб з особливими освітніми потребами        

  
253.    1. Держава створює умови для забезпечення прав і можливостей осіб з особливими освітніми потребами для здобуття ними освіти на усіх її рівнях з урахуванням їх індивідуальних потреб, можливостей, здібностей та інтересів.           
254.    2. Держава забезпечує підготовку фахівців для роботи з особами з особливими потребами на усіх рівнях освіти.           
255.    3. Особам з особливими освітніми потребами освіта надається нарівні з іншими особами, у тому числі шляхом створення належного фінансового, кадрового, матеріально-технічного забезпечення та забезпечення розумного пристосування, що враховує індивідуальні потреби таких осіб.    -282- Н.д.Кремінь Т.Д.. (Реєстр. картка № 282)
Особам з особливими освітніми потребами освіта надається згідно із державними стандартами освіти, у тому числі шляхом створення належного фінансового, кадрового, матеріально-технічного забезпечення та забезпечення розумного пристосування, що враховує індивідуальні потреби таких осіб.
Обґрунтування:
Нарівні з іншими надавати неможливо. До того ж самий термін „особливі потреби” передбачає, що потрібно не „на рівні”, а з урахуванням цих потреб.
Крім того, наступний пункт говорить саме про виконання вимог стандартів.       
        -283- Н.д. Співаковський О.В. (Реєстр. картка № 182)
3. Особам з особливими освітніми потребами освіта надається згідно із державними стандартами освіти, у тому числі шляхом створення належного фінансового, кадрового, матеріально-технічного забезпечення та забезпечення розумного пристосування, що враховує індивідуальні потреби таких осіб.       
256.    4. Виконання вимог стандартів у сфері дошкільної освіти та освітньої програми середньої освіти стосовно осіб з особливим освітніми потребами забезпечується з урахуванням їхніх потреб, нахилів, здібностей, індивідуальних психічних, інтелектуальних, фізичних, сенсорних можливостей та в тій формі, яка для кожної особи є найбільш адекватною та оптимальною.           
257.    5. Для навчання, професійної підготовки або перепідготовки осіб з особливими освітніми потребами застосовуються види та форми здобуття освіти, що враховують їхні потреби та індивідуальні можливості.           
258.    6. Держава створює умови для здобуття вищої освіти особами з особливими освітніми потребами шляхом забезпечення розумного пристосування та універсального дизайну.    -284- Н.д.Кремінь Т.Д.. (Реєстр. картка № 282)
Частину шосту статті 18 вилучити.
Обґрунтування:
Ця частина повторює норми ст.. 16.1 та 16.3.та універсального дизайну.       
        -285- Н.д. Співаковський О.В. (Реєстр. картка № 182)
Виключити.       
        -286- Н.д. Констанкевич І.М. (Реєстр. картка № 23)
Частини шосту-сьому статті 18 викласти у такій редакції:
«6. Держава створює умови для здобуття всіх рівнів освіти особами з особливими освітніми потребами шляхом забезпечення розумного пристосування       
        -287- Н.д. Порошенко О.П. (Реєстр. картка № 12)
пункт 6 Статті 18 Проекту Закону після слів «для здобуття вищої освіти особами з особливими освітніми потребами» доповнити словами «в тому числі доступність зовнішнього незалежного оцінювання»;       
259.    7. Навчання та утримання осіб з особливими освітніми потребами у спеціальних закладах освіти здійснюється за рахунок коштів освітньої субвенції, державного та місцевих бюджетів.    -288- Н.д.Кремінь Т.Д.. (Реєстр. картка № 282)
7. Навчання та утримання осіб з особливими освітніми потребами у спеціальних закладах освіти здійснюється за рахунок коштів освітньої субвенції, державного та місцевих бюджетів, а також інших джерел, не заборонених законодавством.       
        -289- Н.д. Співаковський О.В. (Реєстр. картка № 182)
7. Навчання та утримання осіб з особливими освітніми потребами у спеціальних закладах освіти здійснюється за рахунок коштів освітньої субвенції, державного та місцевих бюджетів, а також інших джерел, не заборонених законодавством.       
        -290- Н.д. Констанкевич І.М. (Реєстр. картка № 23)
7. Навчання та утримання осіб із особливими освітніми потребами у спеціальних закладах освіти здійснюється за рахунок коштів державного бюджету, у тому числі шляхом надання відповідної субвенції місцевим бюджетам. Органи місцевого самоврядування можуть сприяти розвитку спеціальних закладів освіти шляхом надання додаткового фінансування за рахунок місцевих бюджетів».       
        -291- Н.д. Порошенко О.П. (Реєстр. картка № 12)
пункт 7 Статті 18 Проекту Закону викласти у наступній редакції:
«Навчання та виховання осіб з особливими освітніми потребами у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах, здійснюється за рахунок коштів субвенції, державного та місцевих бюджетів в рамках визначених потреб дитини, що закріплені в індивідуальній програмі розвитку».       
260.    8. Зарахування осіб з особливими освітніми потребами до спеціальних закладів освіти, переведення з одного типу закладу до іншого та їх відрахування здійснюється у порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки.           
        -292- Н.д. Порошенко О.П. (Реєстр. картка № 12)
Статтю 18 Проекту Закону доповнити статтею 7-1, яку викласти у наступній редакції «Навчання, виховання та утримання осіб з особливими освітніми потребами у спеціальних закладах освіти, здійснюється за рахунок коштів освітньої субвенції, державного та місцевих бюджетів»;       
               
261.    Стаття 19. Інклюзивне навчання           
262.    1. Заклади освіти у разі потреби утворюють структурні підрозділи, спеціальні та інклюзивні групи і класи для навчання осіб з особливими освітніми потребами.    -293- Н.д. Порошенко О.П. (Реєстр. картка № 12)
пункт 1 Статті 19 Проекту Закону після слів «заклади освіти у разі потреби» доповнити словами «та в обов’язковому порядку при зверненні особи з особливими освітніми потребами або її батьків (офіційних представників)»;        
263.    2. Заклади освіти зі спеціальними та інклюзивними групами та класами створюють умови для навчання осіб з особливими освітніми потребами відповідно до їх індивідуальних потреб і можливостей.           
264.    3. Особи з фізичними, психічними, інтелектуальними і сенсорними порушеннями розвитку у закладах освіти забезпечуються допоміжними засобами для навчання.           
265.    4. Особам з особливими освітніми потребами надається психолого-педагогічна та корекційно-розвиткова допомога у порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки.    -294- Н.д. Порошенко О.П. (Реєстр. картка № 12)
пункт 4 Статті 19 Проекту Закону викласти у наступній редакції «особам з особливими освітніми потребами надаються психолого-педагогічні, корекційно-розвиткові та реабілітаційні послуги в рамках індивідуальної програми розвитку».       
266.    5. Органи місцевого самоврядування створюють ресурсні центри інклюзивної освіти з метою забезпечення реалізації права на освіту дітей з особливими освітніми потребами.    -295- Н.д. Співаковський О.В. (Реєстр. картка № 182)
5. Органи місцевого самоврядування можуть створювати ресурсні центри інклюзивної освіти з метою забезпечення реалізації права на освіту дітей з особливими освітніми потребами.       
267.    6. Будівлі, споруди і приміщення закладів освіти повинні відповідати вимогам доступності згідно з державними будівельними нормами і стандартами. Якщо відповідні об’єкти неможливо повністю пристосувати до потреб осіб з особливими освітніми потребами, здійснюється їх розумне пристосування.           
268.    7. Проектування, будівництво та реконструкція будівель, споруд, приміщень закладів освіти здійснюється з урахуванням принципів універсального дизайну та/або розумного пристосування.         
 

Переглядів: 845 | Додав: internat26 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Архів записів
Друзі сайту
  • Create a Free Website
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store

  • Copyright MyCorp © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz